Formandsberetning 2017sus 100x150

 

 

 

Den 97. sæson er nu afsluttet – den sidste koncert var for knap to uger siden, en fantastisk koncert med Concerto Köln. Fantastisk fordi det tyske ensemble med smittende begejstring spillede den dejligste barokmusik, og fantastisk fordi der var mødt utrolig mange mennesker op for at høre koncerten, ca. 200, hvilket er et pænt stykke over hvad vi er vant til! Skyldes det mon at publikum godt kan lide barokmusik og hellere vil høre et orkester end f.eks. ”kun” fire musikere, eller at Sønderborg Kommune har hjulpet os med store iøjnefaldende annoncer? Det er nok begge dele.

Concerto Köln var for tredje gang i Sønderborg, så der var også gensyns- og genhørsglæde!

Og nu fra begyndelsen: den første koncert i september var også ud over det sædvanlige. To ganske unge musikere, Jonathan Swensen og Elias Holm på hhv. cello og klaver, spillede så det var en fryd et fornemt klassisk program.

Der er nok ikke tvivl om at vi i fremtiden vil komme til at høre meget mere til de to dengang 18-årige. Koncerten i oktober var med den fremragende oboist Eva Steinaa, tidligere medlem af Sønderjyllands Symfoniorkester, nu solooboist i DR Symfoniorkester. Ved klaveret sad den bulgarskfødte Galya Kolarova.

I november havde vi et samarbejde med Sønderborg Jazzclub. Pianisten Michael Sunding improviserede sammen med bassisten Mads Vinding over sange af Carl Nielsen. Det var helt utroligt hvad de kunne få ud af sangene uden at overdøve den egentlige kerne, og musikernes spilleglæde var ikke til at overse, så alle gik glade hjem.

Det nye år begyndte med en koncert med Violonbanden, et af Danmarks ældste kammerensembler. Det har specialiseret sig i barokmusik, som den lød på Chr. IV’s tid på Rosenborg Slot. Der blev både fortalt og spillet på humoristisk vis, og publikum var begejstret. I marts fik vi besøg af Vlach Quartet Prag, den fremragende strygekvartet, som kunne kaldes vores huskvartet, da de fire musikere besøgte os for sjette gang siden 1998. Der blev spillet Haydn, Sjostakovitj og Dvořák.

 

 

Programmet 2016-2017 kan også ses på Tilbageblik

Næste sæson begynder i slutningen af september med den engelske strygekvartet Maggini Quartet, efterfulgt i oktober af fortællingen i ord og toner om Chr.2 og hans elskerinde Dyveke. I november bliver det bl.a. muligt at høre Olivier Messiaens spændende værk

’Kvartet til tidens ende’ med klarinet og strygere fra Tyskland. Det nye år byder på Kirin Winds, klavertrio ’Brahms Trio’ fra Moskva og til sidst en satsning, nemlig moderne Tangomusik udført af blandt andre Andreas Borregaard på accordeon.

 

Før vi ser os om fylder Musikforeningen i 2019 100 år, og vi er i bestyrelsen begyndt at tænke på hvad der skal ske i jubilæumsåret.

 

Musikforeningens hjemmeside har det godt og bliver flittigt opdateret af vores webmaster Henning Faurby – tak til dig!

Musikforeningens hjemmeside har det godt og bliver flittigt opdateret af vores webmaster Henning Faurby – tak til dig!

 

Tak til følgende, som har støttet Musikforeningen financielt – i alfabetisk rækkefølge: Dansk Kultursamfund af 1910, Fabrikant Mads Clausens Fond, Linak, Solistforeningen af 1921, Statens Kunstråd og Sønderborg Kommune.
Tak til annoncørerne på hjemmesiden og til Wohlenbergs Vinhandel for udskænkning af vin i pauserne.
Tak til Sønderborg Slot, som altid yder os den bedst tænkelige hjælp, når vi benytter den dejlige Riddersal.

Sidst, men ikke mindst – tak til bestyrelsen for alt det arbejde, der er blevet udført i forbindelse med at afholde koncerterne.

19. april 2017 Sus Beckedorf