Koncertprogram 2023-24

Alle koncerter foregår i Riddersalen på Sønderborg Slot kl. 16

Hent program i pdf: Sønderborg Musikforening Program 2023-2024.

 

 

Lørdag den 9. september 2023

Keglebanetrioen


For 5 år siden blev trioen dannet med Søren-Filip Brix Hansen, klarinet, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Charlotte Thaning, klaver.

Trioen har taget navn efter et berømt værk for dens besætning, et af de mest elskede kammermusikværker, nemlig Keglebanetrioen af W.A. Mozart.

På programmet står to af de få værker der oprindelig er skrevet for klarinet, bratsch og klaver: den nævnte trio af Mozart og Max Bruch: Acht Stücke. Desuden et værk skrevet til Keglebanetrioen i 2020, Housemusic af Edward Smaldone.

 

Lørdag den 7. oktober 2023

Gustav Piekut, klaver

Den unge danske pianist, født i 1995, fik sin debut som 12-årig med Sønderjyllands symfoniorkester og står nu midt i en bemærkelsesværdig karriere. Han har udover mange priser fået megen ros og anerkendelse for sin indspilning af Beethovens Diabelli-variationer. Et engelsk musiktidsskrift udtrykker sig sådan: ”Han rammer plet med teknisk præcision og henkastet brillians”

Værker af Johannes Brahms, Robert Schumann, Claude Debussy og Sergej Rachmaninov

 

Lørdag den 25. november 2023

InDuo med James Sherlock, klaver

InDuo er en performance-duo for fløjte og sopran, et af de eneste etablerede ensembler for denne besætning, med Sofie Elkjær Jensen, sopran, og Isabella Hübener, fløjte.

Akkordeonisten Bjarke Mogensen udtaler: ”Hvem skulle have troet at denne kombination af en sanger og en fløjtenist kunne udtrykke nuancer, stemninger og scenisk dramatik som var det et helt opera-kompagni!”

Sammen med den britiske pianist James Sherlock opføres værker af bl.a. Joh. Seb. Bach, Franz Schubert, Svend S. Schultz og Richard Strauss. 

 

Lørdag den 24. februar 2024

Absalon String Quartet

Her er tale om et ungt fremadstormende ensemble! De fire danske musikere fandt sammen i 2020, og allerede i 2021 vandt de Rued Langgaard konkurrencen. Den seneste store udmærkelse er 1. prisen ved P2 Kammermusikkonkurrence i januar i år.

Kvartetten spiller bl.a. Franz Schubert: Kvartet D 810 ”Der Tod und das Mädchen” og Claude Debussy: Strygekvartet opus 10

 

Lørdag den 16. marts 2024

‘Den lille og den store’

Kuno Kjærbye, violin, og Heiko Maschmann, kontrabas

Det er normalt at høre koncerter med mange strygere, men en koncert med kun en violin og en enkelt kontrabas er lidt usædvanlig. Den danske violinist Kuno Kjærbye spiller sammen med den tyske bassist Heiko Maschmann et program med ny og gammel musik.

Kuno Kjærbye er hovedsagelig komponist og hans Duet for violin og kontrabas bliver opført. Desuden Etruria af Hanne Tofte Jespersen, og Prismer for violin og kontrabas af Bo Gunge. Denne nye musik blandes med gamle værker af Arcangelo Corelli og Thomas Morley.

 

Lørdag den 27. april 2024

Women of Brass

En gruppe kvindelige messingblæsere – det er nyt i Musikforeningen! Women of Brass er stiftet med det formål at sætte fokus på de mange dygtige kvindelig messingblæsere i Skandinavien.

Flere af Women of Brass’ medlemmer har tilknytning til Sønderjylland, idet en af dem spiller i Sønderjyllands Symfoniorkester og en anden i Slesvigske Musikkorps.

Programmmet er en perlerække af overvejende nyere musik, og flere af værkerne er skrevet af kvindelige komponister.

*Ret til ændringer forbeholdes*