Koncertprogram 2022-23

Alle koncerter foregår i Riddersalen på Sønderborg Slot kl. 16

Hent program 2022-2023 i pdf.

 

Lørdag den 17. september 2022

Trio Dalí

Trioen med den lidt usædvanlige instrumentkombination består af den litauiske violinist Giedre Staskute, medlem af Malmö Symfoniorkester, og hendes søster, pianisten Egle Staskute som underviser på Mozarteum i Salzburg. Trioen fuldendes med den danske fløjtenist Kenny Aaberg Larsen.

Programmet består af værker af bl.a. Joh. Seb. Bach, Ludwig van Beethoven og Francis Poulenc.

 

Lørdag den 15. oktober 2022

Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest er et af Danmarks Basisensembler som består af ni klassiske musikere – strygere, blæsere og en pianist. De er med til at sikre lige adgang til klassisk musik og danne rammerne for lokale fællesskaber og talentudvikling i yderområderne.

På programmet står bl.a. Franz Schubert: Oktet D 803. Denne berømte oktet har Ensemble MidtVest med stor succes opført flere gange i løbet af de 20 år, det har eksisteret. Derudover spilles Antonin Dvořák: strygekvintet opus 77 G-dur.

Foto: Caroline Bittencourt

 

Lørdag den 5. november 2022

Theatre of Voices
Hamburger Ratsmusik

Denne koncert handler om den tidlige barok. De to ensembler er på turné i Tyskland og Danmark i anledning af, at det er 350 år siden, den berømte komponist Heinrich Schütz døde, og 450 år siden hans landsmand Moritz Landgraf von Hessen blev født.

Programmet indeholder foruden værker af de to ovennævnte også kompositioner skrevet af deres samtidige, f.eks. John Dowland, Michael Prätorius og den danske Mogens Pedersøn.

Hamburger Ratsmusik besøgte Musikforeningen i 2020 med Johann Theiles Matthæuspassion.

 

Lørdag den 25. februar 2023

Michala Petri, blokfløjte
Lars Hannibal, guitar og lut

Den danske verdenskendte blokfløjte-virtuos har i 30 år dannet musikalsk duo med Lars Hannibal, og de har været en fast del af det danske musikliv. Et af deres særkender er en kombination af højt musikalsk niveau og en ligefrem og uhøjtidelig koncertform.

Programmet er meget varieret med både kendte og ukendte værker af bl.a. Joh. Seb. Bach, G.F. Händel, Antonio Vivaldi, Carl Nielsen og Edvard Grieg.

Foto: Søren Solkjær

 

Lørdag den 25. marts 2023

Sønderjyllands Strygekvartet


Fire musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester er gået sammen om at præsentere et fornemt klassisk program.

Birgit Bauer, violin, Martin Pratissoli, cello, Mihaela Oprea, violin og Jakob Elmedal Johansen, bratsch.

De spiller: W.A. Mozart: Strygekvartet KV 465 “Dissonanskvartetten”, Samuel Barber: Strygekvartet opus 11 og Antonin Dvořák: Strygekvartet opus 96 ”den amerikanske”.

 

Lørdag den 6. maj 2023

Nightingale String Quartet (DK)
Henschel Quartett (D)

’Dansk-tysk Selskab af Musikvenner af 1998’ fejrer 25-års jubilæum med en koncert ud over det sædvanlige. Et dansk og et tysk ensemble mødes for at spille musik fra hver deres land, både sammen og hver for sig.

Det er med stolthed, at vi kan byde velkommen til hele to verdenskendte strygekvartetter. Nightingale String Quartet spiller Rued Langgaard: strygekvartet nr. 2, og Henschel Quartett spiller Ludwig van Beethoven: strygekvartet opus 18 nr.1., og sammen vil de spille Felix Mendelssohn-Bartholdys Oktet opus 20.

*Ret til ændringer forbeholdes*